Vanmorgen vroeg zijn wij naar Selinute gegaan. Selinute is een klein plaatsje ongeveer 100 kilometer vanaf Argigento. Het was een mooie autorit over een weg die helemaal langs de kust en over de heuvels liep. Vlakbij Selinute ligt een oude Griekse stad waarvan er nog enkele ruines zijn overgebleven of op gegraven zijn. Op het terrein tussen de ruines zijn ook nog enkele tempels te vinden. Van alle tempels is tempel E (alle tempels op het terrein worden met letters aangeduid) het best bewaard gebleven en de moeite waard om te bezichtigen.

Het terrein is te groot om te bewandelen, zeker in de hitte van vandaag. Om alles te kunnen bekijken heb je twee opties, met een treintje dat over het park rijd of met je eigen auto naar een ander pakeerterrein te rijden. Wij hebben voor het laatste gekozen. In de namiddag zijn wij weer terug gegaan naar de Camping. De volgende dag hebben wij een rustdag gehad.

Het weer: 37 graden en onbewolkt.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.